Wojtek Kasprowicz Tajska zupa rybna z mlekiem kokosowym.

_JW_7666Wojtek 2 4B.jpg
_JW_7666Wojtek 2 4B.jpg

Wojtek Kasprowicz (II gotowanie).

Tajska zupa rybna z mlekiem kokosowym.

Składniki:

-200 g kawałek ryby (okoń/sandacz)

-mleczko kokosowe

-chili

-trawa cytrynowa

-sól, pieprz

-anyż, cynamon

Z fileta odkrój kawałek 100 gramowy, resztę ryby posiekaj w kostkę, wrzuć do 200 ml wody, dorzuć pokrojoną trawę cytrynową i pół papryczki chili, gotuj około 25 minut na dużym ogniu. W połowie gotowania dorzuć anyż i cynamon, pod koniec dodaj sól i pieprz do smaku. Do osobnego garnka wlej mleczko kokosowe, podgrzej i stopniowo dolewaj do odcedzonego wywaru rybnego tak, aby smaki się połączyły, ale żaden nie dominował. Pozostałą część ryby usmaż na patelni skórą do dołu z solą i pieprzem i dodaj do zupy. Gotowe .

podziel się:

Pozostałe wiadomości